Gå til sidens hovedinnhold

Avinor setter milliardprosjekter på vent på grunn av koronakrisen - har ikke svar på Hauan

Artikkelen er over 1 år gammel

Avinor stanser prosjekter på over én milliard kroner i år på grunn av koronakrisen. Stansen vil blant annet påvirke de nye terminalene i Tromsø og Trondheim.

Avinor, som sliter med tomme fly og påfølgende inntektstap, revurderer nå hvilke prosjekter som skal gjennomføres, skriver NRK.

– Både avgiftsinntektene og de kommersielle inntektene faller i takt med bortfallet i trafikken, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor.

Han sier at listen over hvilke prosjekter som må settes på vent, er «dynamisk og vurderes fortløpende». Likevel nevner han at utvidelsen av den nye terminalen i Tromsø og Trondheim vil bli påvirket.

Det vil også få konsekvenser for utvidelsen av Non-Schengen-terminalen på Oslo lufthavn, samt et nytt tårnsystem på samme flyplass. I tillegg påvirkes byggingen av den nye lufthavnen i Bodø.

Når det kommer til Hauan i Mo i Rana, som Avinor skal overta ansvaret for, så har ikke Avinor et svar på dette, skriver NRK.

– Når det gjelder flyplassen i Rana på Helgeland venter vi fremdeles på det formelle oppdraget fra Samferdselsdepartementet. Vi henviser derfor dit for ytterligere spørsmål om denne prosessen, sier Avinorsjefen til NRK.

Kommentarer til denne saken