Levde ut den amerikanske drømmen

EVENTYR: Arvid og datteren Johanna i New York.

EVENTYR: Arvid og datteren Johanna i New York.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arvid Martinsens musikkeventyr fikk et nytt kapittel i USA.

DEL

Walt Disney sa det i sin tid: «If you can think it, you can do it!»

Hvis noen hadde sagt for noen år siden at jeg skulle dra til USA og New York å spille inn egen musikk med amerikansk produsent og musikere, hadde jeg vel sett litt rart på dem. For fem år siden traff jeg og spilte sammen med New York-artisten Freedom Bremner og mitt musikalske liv tok en ny, positiv retning. Etter at vi har samarbeidet i bandet mitt The Funk Disease og på Spor-konsertene i disse fem årene laget vi låta «Brother From Another Mother», han teksten og jeg musikken.

Vennskap

I løpet av disse årene ble våre familier venner og både sønnen Mason, hans far og mor har besøkt oss i Brygfjelddalen og vårt vennskap og musikkfelleskap er solid forankret i de samme verdier i livet.

Hans far Teodor var kostelig da han fikk fire forholdsvis små ørreter i Røssåga, ble kjempeglad og utbrøt: «I have to call my friends back home and tell them I`ve been fishing in Norway». Ellen Agnete fortalte om den norske huldra hvor vakker og forlokkende hun var og faren var veldig interessert i å treffe denne skapningen. «I want to meet this huldra» sa han og lo. Freedom`s mor gikk dessverre bort like etter hun var på besøk i Brygfjelddalen. Freedom har lenge tilbudt hele familien til besøk i New York/New Jersey og etter hvert dra til Washington DC, hvor han kommer fra og hvor hans far og bror bor.

I fjor opplevde familien Bremner å få to storsei og en laks på Hemnesfjorden ved hjelp av kjentmann og skipper Dagfinn Drage og båten hans. Da gikk familien Bremner helt amok.

Drømmen..

Så Johanna, min datter og jeg startet fast banksparing til USA-tur.

Vi bestemte oss for å dra til New York for å spille inn låta «Brother From Another Mother». Freedom syntes det var en kjempeidè og fikk tak i produsent Greg Mayo med toppmusikere og sangere. Musikerne har spilt med Stevie Wonder, Chaka Kahn, Pharrell Williams, Lauryn Hill på turneer rundt i hele verden. Søndag 14. april tok vi direktefly til fra Gardemoen til Newark Airport i New Jersey der Freedom tok imot oss. Senere på kvelden var vi ute på byen og spiste spareribs på en lokal restaurant. Dagen etter kl 10.00 var vi klar i studioet til Greg Mayo som lå i landlige omgivelser i New York. Faren hans Bob Mayo, spilte i rockebandet Foreigner og sammen med Peter Frampton og turnerte over hele verden. Han bygde studioet i heimhusan på 70-tallet og her var det en skikkelig fet vibe med bilde av faren sammen med Paul McCartney og Peter Frampton sammen med gullplater på veggene. Musikerne, trommis, bassist og korister tok fatt på jobben med en gang og for noen typer!

Spilleglede

Her var attityde, spilleglede og entusiasme som gjaldt og janteloven glimret med sitt fravær. Freedoms medsolist var den fantastiske sangeren Tiffany T`zelle Wilson som utbrøt «Give me som love» og ga alle en klem da hun ankom studio.

Tiffany hadde en varm og åpen væremåte og ikke minst var hun en fantastisk sanger som også kommer på konserten min i Mosjøen under Galleria Kunstfestival. Grunnkompet og koringen som også Johanna var med på, ble spilt inn første dagen. Hun stortivdes i dette selskapet sjarmerte alle med sin gode lune stil og ble også fort venn med moren til Greg som bodde i etasjen over studioet. Ellers var hun med alle tre dagene i studio og tok masse fine bilder som dere ser. Jeg la på kassegitar andre dagen og spilte på faren Bob Mayos gitar fra stortiden hans. Det føltes som om gitaren spilte av seg selv.

Vi bodde i byen NewArk som er den største byen i delstaten New Jersay, 20 min med tog fra the Big Apple. 280.000 innbyggere med mange afroamerikanere og rundt hotellet så vi vanlige innbyggere der alle så ut som de spilte i band eller var med i filmer. Hippe og fargerike klær med en funky cool måte å snakke på. «Music in my ears, I say» Vi var på besøk på den verdensberømte jazzklubben Birdland og hørte det fantastiske Birdland Big Band. Vi var på musikalen om «On Your Feet» som fortalte historien om Gloria og Emilio Estafan. Fem av musikere fra originalbandet deres The Miami Sound Machine var med. For et nivå.

Broadway

Det var så sterk en opplevelse å se og høre dette showet at tårene rant flere ganger.

Jeg vet jo hvilket arbeid som ligger bak hver enkelt musiker og sangere på dette nivået. Det heter jo også om New York: «If You Can Make It Here, You Can Make It Everywhere”. Dert er så visst sant! En av mine studiekamerater fra 70-tallet i Olso, den norske trombonisten Jens Wendelboe spilte på showet, og han har bodd over 20-år i New York og virkelig gjort det der borte. Han var i sin tid fast kapellmester for discodronningen Donna Summer og spiller i dag bl.a. i det verdensberømte bandet Blood Sweat and Tears. I Norge har vi sett han som orkesterleder på utallige TV-show og som dommer i Stjernekamp på NRK TV. Vi var på middag med Jens før showet og etterpå ble det barbesøk. Vi snakket om gamle minner, om livet og norsk og amerikansk musikkliv. Johanna fikk nok en bekjent som hun kan ta kontakt med når hun skal flytte til New York. Det har jo alltid vært hennes store drøm.

Hyggelige New Yorkere

Ellers var vi på funk-klubben The Groove og hørte et virkelig knallhardt funkband med et over-entusiastisk publikum. Alle danset, ikke på dansegolvet for det fantes ikke.

Neida, de sto i baren eller hvor som helst på klubben og danset hver for seg. Kult!

Det var veldig hyggelig å merke hvor inkluderende og hyggelig New Yorkerne er. Vi snakket med musikere, vanlige folk på gata, butikker og på restauranter. De fleste spurte oss hvor du vi kom fra og det opplevdes kun som en hyggelig nysgjerrighet. Samtidig ble vi også presentert for de andre i følget og dermed inkludert. Johanna gikk med vesken sin åpen første kvelden, da en forbipasserende sa at hun måtte ha den lukket i denne storbyen. Stilig! Ellers var det selvfølgelig god mat og topp service på alle musikk-klubber og vanlige restauranter. Ikke fyll i det hele tatt, selv om det selvfølgelig var alkoholservering av alle slag.

Shopping hørte med og planleggingen og innkjøp av bygaver til familien er jo en av de største gleder ved å være borte.

Vi bodde på Hotel Indigo i New Jersey, fordi Freedom bor i denne delstaten. Dobbeltrommet vårt var kjempestort, sammen med en mega bad og en powerdusj av en annen verden.

Perfekt for min store kropp. Jada, det er sant: Alt er større i Amerika…. Turen ble et minne for livet og et eventyr for oss. Konserter med CD-slipp med video. CD-singelen blir sluppet 7. juli på min konsert «Flere Spor av Arvid Martinsen» på Fru Haugans Hotel under Galleria Kunstfestival med Freedom Bremner og Tiffany T`zelle Wilson. Videoen slippes rundt Sankthans. The Funk Disease med Freedom Bremner og Vivian Sessoms (US) spiller på HemnesJazz 6.august. Stay cool!

Artikkeltags