Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer stafett for alle på Kippermoen

Artikkelen er over 1 år gammel

1. mai kan du løpe stafett med eller mot de framtidige kinesiske OL-håpene som deltar på Bysprinten.

– Vi ønsker å revitalisere Kippermoen idrettsanlegg til der det hører hjemme, og da må vi skape litt liv her, sier Kjell Vidar Norheim, trener i Hattfjelldal friidrett, og Karle Øvereng, leder for skigruppa i Mosjøen IL.

Åpent for alle

Dermed går de sammen og drar i gang en stafett 1. mai, hvor de inviterer både individuelle løpere og bedrifter til å melde seg på.

– Det blir åpent for alle, uansett nivå, og arrangementet er gratis, sier Norheim.

Stafetten vil bestå av seks etapper på 1000 meter i området rundt Kippermoen idrettsanlegg. Start og mål er inne på løpebanen, og lagene vil bestå av seks personer.

– Vi har laggaranti for alle som melder seg på Dersom man for eksempel er en gjeng på 2–3 som vil delta, sørger vi for å kople dem sammen med noen som er i samme situasjon.

Kineserne løper

Olympic Team China som deltar under Bysprinten, kommer også til å bli med på stafetten.

– Det er de som blir «headlineren» vår, sier Norheim.

Han beskriver samtidig anlegget på Kippermoen som i fryktelig dårlig stand.

– Kippermoens venner gjør en fantastisk innsats på dugnad, men anlegget, slik det framstår i dag, er bare et vagt minne fra fordums storhet. Anlegget ble faktisk kåret til Norges beste i 1991, sier Norheim.

– Hva burde vært gjort her?

– Det burde vært lagt nytt toppdekk, fylt på ordentlig sand i hoppegropa, og man burde fått til en ordentlig drenering. Det har blant annet vært løftet fram tanker om å arrangere kretsmesterskap for hele Nordland i Mosjøen, men i dag er det ikke mulig å få til.

Kommentarer til denne saken