Gå til sidens hovedinnhold

Årlig hypping av poteter er i gang på Fredlundskogen: – Dette er den beste jobben jeg har hatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Sykehjemsavdelingen Fredlundskogen er et sykehjem hvor de passer på å ha aktiviteter som engasjerer pasientene deres. Nå er det tid for potethypping.

Avdelingsleder, Hilde Thorstensen Rosvold har sammen med medarbeiderne hennes stått for organisasjon av potetland, men det er beboerne som har satt dem og dyrker dem fram. Fredlundskogen er en avdeling som er satt opp for demenssykdommer, og de ansatte satser derfor stort på å lage en trygg og terapeutisk atmosfære. Med daglige aktiviteter og fine uteområder med dyr ganske tett på, kan Rosvold trygt fortelle at det er en veldig fin plass for demente pasienter.

– Her kan vi livsglede, sier en av Rosvolds medarbeidere.

Les også

Vil sette opp ei hytte på hjem for demente: - Ikke så langt å dra på hyttetur i hagen

Forskjellige aktiviteter

Med hjelp fra andre aktører har Fredlundskogen fått flere aktiviteter og objekter som kan brukes til å aktivisere pasientene. De har bowlingsett de kan sette opp i gangene, innebandy, hagearbeid, hønsehus og mye mer. Blant annet har de fått en gammel traktor som har gitt stor hjelp i å få mennene i aktivitet.

Vil opprettholde god livskvalitet

Med ei hytte som det største prosjektet deres akkurat nå, er det fremdeles flere små aktiviteter som skjer mens det er fokus på hytta. I dag, onsdag var det grilling og hagestell som sto øverst på lista. Den 4 år gamle avdelingen har som plan å bli et sertifisert livsgledehjem, som vil si at de blant annet har tilrettelagt for et fint sted å gå ute, kontakt med dyr og lekeplass for besøkende barn. Dette er en samkjøring mellom, Fredlundskogen, Parken og Vefsn sykehjem for å gi de eldre en god tilværelse.

– Dette er den beste jobben jeg har hatt, sier avdelingsleder Rosvold.

 

Kommentarer til denne saken