Gå til sidens hovedinnhold

Vi snoker mindre i skattelistene

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag gjøres skattelistene for inntektsåret 2015 tilgjengelige.

(Siste)

[Nettavisen] Det samlede skatteoppgjøret for 2015 viser at 4,1 millioner personlig skattytere har betalt 478 milliarder kroner i skatter og avgifter.

75 prosent av skattyterne har fått igjen totalt 40 milliarder kroner på skatten, mens 800.000 har fått restskatt på 23 milliarder kroner.

Og trenden er klar: Vi snoker mindre enn før i skattelistene.

Skatteetaten ser en betydelig nedgang i folks interesse for å søke etter andres formue og inntekt, etter at det loggføres hvem som søker i skattelistene.

Redusert til en tiendedel

- Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten.

Siden oktober i fjor er det foretatt over 1,5 millioner søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på i underkant av 470.000 unike innlogginger. Tilsvarende tall for inntektsåret 2012 er 16,5 millioner søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger.

Hvordan søke?

For å søke i skattelistene må du logge deg inn via ID-porten med MinID. Kun siste års skattelister er tilgjengelige. Du kan også finne ut hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt på deg. (ANB)

Kommentarer til denne saken