Gå til sidens hovedinnhold

APs nyttårshilsen er ikke til arbeidsfolk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiets nestleders nyttårshilsen forsøker desperat å tegne et bilde av store forskjeller i det norske samfunnet. Men all skremselspropagandaen fra før valget i 2013 har vist seg å ikke stemme under Solberg-regjeringen.

For oss handler det om mennesker, ikke milliarder. Det handler om lokaldemokratiet, ikke sentralmakta. Det handler om arbeid, aktivitet og noe som står høyt på vår dagsorden: kjempe mot en videre befolkningsnedgang i Distrikts-Norge. Vårt og Bjørnar Skjærans eget fylke Nordland har de verste prognosene for befolkningsutvikling frem mot 2050, noe han burde være mer opptatt av.

I kystkommunen Bø i Vesterålen har vi våget å prøve noe nytt. Ideen er at vi skal skape mer i distriktene – ikke skatte mer. Det er positivt at lokaldemokratiet står samlet om prosjektet. Vi kan love at med Høyre i ledelsen vil vi kontinuerlig utvikle nye ideer og løsninger på de utfordringene folk kjenner mest på.

Og hva mener Skjæran med «vanlige folk»? I Høyre mener vi storsamfunnet og politikken skal være mest til for de de som trenger det mest. Vi retter mer velferd inn mot dem som trenger det, og litt mindre for alle oss andre. Derfor har vi redusert barnehageprisen for de med minst, og økt den for resten av oss. Vi har løftet rus og psykiatri, kuttet helsekøene og gitt ferietilbud til barn fra familier med dårlig råd. Tiltaksplasser er opprettet og vi skal ansette flere med hull i CVen. I tillegg har vi senket skattene med godt over 30 mrd. en vanlig familie har fått 14000 mer å rutte med. En bedrift har fått større armslag til å ansette flere og investere i nye maskiner, verktøy og annet. Vi har forenklet for næringslivet, men ikke nok. Arbeidet fortsetter. Arbeidsfolk skal drive med arbeid, ikke unødvendig rapportering.

Politikken har gitt oss lav ledighet, høy vekst og reduserte klimagassutslipp.

Arbeiderpartiet kunne før valget i 2013 skremme med at vi skulle privatisere alt og alle, snu opp ned på Norge og skape «et kaldere samfunn». Jeg tror ikke folk kjenner seg igjen i den beskrivelsen etter snart åtte år med Erna Solberg som statsminister. Selv om vi har mye jobb igjen å gjøre tror de fleste opplever å ha fått det bedre. Det er bra. Og det er derfor vi driver med politikk.

Vi vil ønske både Bjørnar Skjæran og alle andre et godt nytt år, et år hvor vi også håper at opposisjonen utvikler politikk som driver Norge fremover i stedet for ubegrunnet skremselspropaganda.

Kommentarer til denne saken