Gå til sidens hovedinnhold

Åpner snart mer opp for besøk på sykehjem i Vefsn

Vefsn kommune følger nasjonale råd, og tillater mer besøk og nærkontakt for sykehjemsbeboere.

De fleste sykehjemsbeboere i Vefsn er nå fullvaksinert. Risiko for å bli syk av covid-19 etter vaksinasjon er betydelig redusert, selv om det ikke kan utelukkes helt.

- Vi tar fortsatt noen forholdsregler, men gir betydelige lettelser i tiltakene fra og med mandag 15.02., melder Vefsn kommune på sine nettsider.

De konkrete endringene og forholdsreglene er:

  • Det er ikke lenger nødvendig å avklare besøk på forhånd.
  • Besøkende må fortsatt fylle ut skjema når de kommer.
  • Man må fortsatt være frisk før man besøker beboere i sykehjem, og ikke være i karantene/isolasjon. Det er fortsatt viktig å vente 10 dager etter innenlands/utenlands reise, såfremt mulig. Unntak for alvorlig syke/døende.
  • Sykehjemsbeboere som har fått 2 vaksinedoser kan ha nærkontakt med besøkende som har fått 2 vaksinedoser. Det må gå 1 uke etter 2.vaksinedose før man har nærkontakt.
  • Uvaksinerte sykehjemsbeboere kan ha nærkontakt med et begrenset antall uvaksinerte besøkende. Dette bør være de samme over tid. Vi ber om at alle besøkende fortsatt holder 1 meters avstand til ansatte og andre beboere. Besøk gjennomføres på beboerens eget rom.

- Dette betyr i praksis at de aller fleste beboere og nære pårørende kan være sammen, og ha fysisk kontakt, som før pandemien. Ta kontakt med personalet første gang du kommer på besøk etter 15.02, for å avklare om spesielle forholdsregler må tas hos den du skal besøke, skriver kommuneoverlege Hege Harboe-Sjåvik på kommunens nettsider.

Les også

Vaksineringen gjør at sykehjemmene kan åpnes mer snart: - Det er gledelig

Kommentarer til denne saken