Gå til sidens hovedinnhold

Åpen aktivitet i idrettshallen: – Har plass til flere som vil trene

Torsdag ønsker Mosjøen IL Turn velkommen til en åpen kveld med trening.

– De siste årene har vi hatt to grupper som vi har kalt «De unike barna» og «De unike voksne». I høst har vi slått dem sammen til en større gruppe, og har gjennomført to treninger. Torsdag åpner vi opp for andre som vil være med, og vi har plass til flere, sier Anne-Marit Marken i MIL Turn.

For fem år siden hadde Vefsn kommune et arrangement de kalte «Grenseløs idrettsdag».

– Det var da vi så behovet og fikk ideen om å starte disse to gruppene, og det har fungert godt. Når vi slår sammen får vi anledning til å drive flere aktiviteter. Vi ser også hvor positivt det er at de voksne får leke og trene med barna. Vi hadde en liten gruppe barn og en litt større gruppe med voksne, og nå har vi en god gruppe. Men vi ser at vi kan ta imot flere, sier Marken.

Bildeserie

Bilder fra siste trening med gjengen

I helga startet den nasjonale kampanjen #tilbaketilidretten, og det falt sammen med gjenåpningen av landet. Hele denne uka er det åpne arrangement rundt omkring i landet for å få barn og unge tilbake til idretten etter koronapausen.

– Det var et lykketreff, og bra for oss, sier Torben Simonsen i Nordland idrettskrets (NIK).

I en undersøkelse nylig kom Nordland dårlig ut med hensyn til frafall i idretten.

– Vi har hatt frafall, og vi håper klubbene gjør et aktivt arbeid for å få barn og ungdom tilbake i idretten. Fylkeskommunen har lagt 500.000 kroner på bordet, og vi har fått inn nesten 100 søknader om støtte til spesielle arrangement og rekrutteringstiltak, sier Simonsen som ser positivt på at MIL Turn har aktivisert både barn og voksne med funksjonsnedsettelser.

– I MIL Turn jobbes det godt med fokus på denne målgruppen. Deres arrangement faller godt inn i det vi satser på denne uka. I hele kretsen arrangeres det åpne dager og åpne aktiviteter, sier Simonsen som er fagkonsulent paraidrett og anlegg i NIK.

Kommentarer til denne saken