Upolert jazzjuvel

Come shine: Erlend Skomsvoll, Live Marie Roggen, Sondre Meisfjord og Håkon Mjåset Johansen tok publikum med storm under konserten Heime hos Ane på Gilles i Mosjøen torsdag. Foto: Stine Skipnes

Come shine: Erlend Skomsvoll, Live Marie Roggen, Sondre Meisfjord og Håkon Mjåset Johansen tok publikum med storm under konserten Heime hos Ane på Gilles i Mosjøen torsdag. Foto: Stine Skipnes

Artikkelen er over 4 år gammel

Tøffe tolkinger av tidløse tekster. Det er Come Shines signatur.

DEL

– Mosjøen, dere ruler! oier vokalist Live Marie Roggen etter å ha fortalt om leiting etter sånne plasser hvor man føler seg hjemme, og sammen med resten av Come Shine-gjengen servert det som må være bortimot verdens lengste og lekreste versjon av «Sentimental».

Anerkjent i jazzkretser

Come Shine oppsto for 17 år siden og ble raskt lagt merke til med sine nyskapende tolkinger, før de tok en pause på seks år og gjorde comeback i 2010. De spiller standardlåter med nye arrangement, signert pianist Erlend Skomsvoll. Come Shine er populære og anerkjent i jazzkretser.
– Jeg fikk gåsehud, forteller Ane Rypdal om sitt første møte med Come Shine. Hun er vertskap for kvelden, og introduserer bandet for publikum.
– Jeg ble superinspirert av menneskene og musikken, og det holdt seg lenge, forteller hun, legger til at «jeg føler det er perfekt akkurat nå» og overlater podiet til Erlend Skomsvoll, Live Marie Roggen, Sondre Meisfjord og Håkon Mjåset Johansen.

Åpenbaringen

«The Dock of The Bay», nydelig framført av Live på vokal, det er rene åpenbaringen, og enda vet vi ikke hva som venter; musikerne imponerer alle på sitt vis. Vi møter Skomsvoll som tar helt av ved pianoet, bassist Meisfjord i fri utfoldelse og en trommis som nærmest hopper på krakken mens publikum er fra seg av begeistring. Og da glemmer man helt av at det ser lyst ute, eller som Live sier det «ser ut som en formiddag i Oslo». Vi skal nemlig høre gamle sanger om igjen, noen vil vi kjenne igjen, andre kanskje ikke. Det er musikallåter som «Can't Help Lovin' Dat Man», suveren stemmebruk og en skjønn formidlingsevne.
Fred Endresen tar plass i trappa for å nyte konserten, og har han bare en ting å si:
– Fantastisk bra! De har en enorm kapasitet, jeg synes det er herlig!

Vinylkongen
Snorre Roger Simensen sikrer seg en signert utgave av «Red and Gold», Come Shines første utgivelse på vinyl.
– Konserten var helt fantastisk! Jeg kjente ikke mye til dem fra før. Dette er faktisk min første plate med Come Shine, forteller Simensen – som har ei anselig samling på gutterommet.
– Jeg har ikke helt oversikt, men det dreier seg vel om cirka 2.500 LP-plater og 3.500 singler, forteller han – og spaserer ut i vårkvelden mens musikerne fortsetter signeringen. Bassist Sondre Meisfjord har aner fra Meisfjord. Med konsert på Nesna, Mo og Mosjøen har han beveget seg på hjemmebane, nesten. Han beskriver mottakelsen som «helt fantastisk».
– Det er noe befriende med folket her. Jeg vet ikke fordi jeg kommer herfra, men det er i alle fall en veldig god energi. En varm og fin energi.
Neste konsert med Come Shine blir under Kongsberg Jazzfestival 2. juli.

Artikkeltags