Gå til sidens hovedinnhold

Andre drukningsulykken i Dønna kommune på kort tid: - Det er alltid noen som venter på oss hjemme

Artikkelen er over 1 år gammel

En 60 år gammel mann falt ut av en båt ved Havstein i Dønna kommune fredag. Dønna-ordfører John Erik S. Johansen beskriver hendelsen som dypt tragisk.

(iSandnessjøen)

Det var fredag klokken 15.56 at nødetatene fikk inn melding om en person som var båret på land fra havet. Hendelsen har skjedd på Havstein i Dønna kommune. Mannen skal tilsynelatende ha falt ut av en båt, og det ble startet livreddende førstehjelp. Mannen som ble født i 1959 og er hjemmehørende på Dønna ble erklært død på stedet.

– Han vil bli obdusert, men alt tyder på at dette har vært en tragisk ulykke, sier operasjonsleder Remi Johansen i politiet i Nordland til NTB fredag kveld.

– De som fikk ham på land så først en båt som gikk i ring, og de hørte også rop. De har gjort en formidabel innsats, men det var ikke mulig å berge livet, sier operasjonslederen til NRK.

For noen uker tilbake skjedde det en drukningsulykke da en mann i 50-årene dykket etter kamskjell på Dønna. Det er dermed to drukningsulykker som har skjedd i Dønna kommune på kort tid.

– Det er dypt tragisk og helt forferdelig. Jeg ferdes mye på havet selv og oppfordrer alle til å bruke sikkerhetsutstyret som er i båten, samt sunn fornuft. Det er alltid noen som venter på oss hjemme, forteller ordfører i Dønna kommune John Erik S. Johansen.

– Vi har aktivert et omsorgsteam for pårørende, samt at de får oppfølging fra helsevesenet. Dette har vi rutiner på, forteller fungerende rådmann Pål Bleka til iSandnessjøen.

Les også

Mann berget opp fra havet utenfor Dønna – ble erklært død på stedet

Les også

Savnet dykker erklært død på Dønna

Kommentarer til denne saken