Stanser planene om ny barnehage på Olderskog

STOPPES: Den planlagte utbyggingen av Olderskog barnehage blir det ikke noe av. Arkivfoto: Snorre Sjøvoll

STOPPES: Den planlagte utbyggingen av Olderskog barnehage blir det ikke noe av. Arkivfoto: Snorre Sjøvoll Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Et enstemmig kommunestyre vil bygge på Andås.

DEL

– Det handler om å få gjort noe med barnehagesituasjonen i Vefsn på kortest mulig tid. Om vi bygger i privat eller kommunal regi er ikke viktigst, sa Rune Krutå (Ap). Et enstemmig kommunestyre sluttet seg til innstillingen fra formannskapet, som innebar at planene om å rive Olderskog barnehage og bygge en ny ble stanset.
– Alle mener at Olderskog barnehage skal bestå. Men sist saken var oppe var det snakk om ei renovering til vel sju millioner kroner. Så blir vi forelagt et prosjekt på 35 millioner kroner, uten at det ville gi en eneste ny barnehageplass. Da måtte vi vurdere det på nytt, sa Gunnvald Lindset (Rødt). Forslaget i formannskapet var et felles forslag fra Rødt, Sp og Ap.
– Nå må vi få to nye saker, en om bygging av ny barnehage på Andås, og en om hva som trengs av renovering på Olderskog barnehage, sa han. May Anne Brand var mest opptatt av at den nye barnehagen på Andås må bygges av private. Men hun fikk bare 12 stemmer for sitt forslag, og alle stemte subsidiært for formannskapets innstilling. Når byggesaken for Andås kommer opp, vil Ap ta stilling til om partiet skal gå for bygging i privat eller kommunal regi. Høyre, Frp, KrF og Venstre vil ha privat bygging.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken