Gå til sidens hovedinnhold

"Aluminiumsverket i Mosjøen får åpenbart en toppleder som både har ambisjoner og kraft til å ta driften videre"

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Ny direktør til verket

1. mars tiltrer Roy Hammer som ny verksdirektør ved Alcoa Mosjøen. Det siste året har aluminiumsverket vært uten en stedlig direktør. Selv om verket driver godt, har løsningen med en toppleder plassert i USA ikke vært god. Ikke minst fordi topplederne tradisjonelt har vært viktige for å bygge lokalsamfunnet og bidra til større åpenhet rundt det som skjer innenfor verksportene.

Roy Hammer har levd med prosessindustrien store deler av sitt yrkesaktive liv. Både innen Alcoa-systemet og i Hydro har han vært sentral ikke minst for å se på nye forretningsområder og å realisere nye prosjekter. Hammer var blant annet sentral i utviklingen av norsk bildeleindustri i Farsund først på 2000-tallet, tuftet på aluminium. Han var med i arbeidet for å etablere et gassdrevet aluminiumsverk i Finnmark, et prosjekt som skapte storm i norsk politisk toppledelse mens Jens Stoltenberg var statsminister. Hammer var også den som i 2010 bevilget penger til flyplassprosjektet på Hauan ved Mo i Rana, en støtte som skapte stor debatt i lokalsamfunnet.

Men det aller viktigste med denne rekrutteringen er at aluminiumsverket i Mosjøen får en stedlig toppleder, og åpenbart en toppleder som både har ambisjoner og kraft til å ta driften videre og å se muligheten i nye prosjekter. Det er ikke minst viktig for et av verdens mest veldrevne aluminiumverk hva angår både metallkvalitet og klimavennlig produksjon. Samtidig er han befriende tydelig og opptatt av å kommunisere med lokalsamfunnet. Det siste er ikke minst viktig fordi lokalkunnskapen om det som skjer innenfor verksportene tilsynelatende har vært ansett som å være nærmest en intern sak. Men verkets ve og vel er også lokalsamfunnets ve og vel. Så viktig er en av de store hjørnesteinene for Vefsn-samfunnet.

Det er Roy Hammer vel kjent med. Han har også inngående kunnskap om hvordan Alcoa-systemet fungerer og hvordan norsk industripolitikk utformes. Han har i tillegg et svært bredt kontaktnett både innen industrien, i organisasjonene og innen politiske fora. Alt dette er verdifullt og helt nødvendig for å videreutvikle Alcoas posisjon i Mosjøen, og aluminiumsverket som en viktig nasjonal prosessindustrivirksomhet. Det aller viktigste er likevel at verket i Mosjøen får en toppleder som bor og lever i og med lokalsamfunnet. Det tror vi er en vesentlig faktor både for utviklingen av Alcoa Mosjøen, for kommunen og for Helgeland som nasjonal industribastion.

Letingen etter en ny toppsjef i Mosjøen har vært en lang og omfattende prosess. Roy Hammer kan meget vel vise seg å være et meget godt valg. Eller som HR-sjef ved Alcoa Mosjøen, Jan Ivar Myrflott, sier det: - Vi er veldig fornøyde med at vi har fått på plass en person som har erfaring fra industrien og som kjenner oss.

Les også

Roy (55) blir ny sjef på Alcoa: - Jeg gleder meg

Les også

Alcoa har ansatt ny direktør: - Vi er veldig fornøyd

Kommentarer til denne saken