Gå til sidens hovedinnhold

Alt klart for den store kinodagen: – Vi har allerede slått fjoråret på antall besøkende på nattmaraton

Artikkelen er over 2 år gammel

Kinoene i Mosjøen og i Sandnessjøen er klare for å by på nyvisninger, klassikere og filmer for enhver smak.

– Vi har 18 titler på menyen, og starter ett minutt over midnatt, natt til lørdag. Vi har fire førpremierer, og flere fersk, nye filmer for en halv pris, sier kinosjef Per Breirem i Mosjøen Kino.

Lørdagsmorgen startet med barn- og ungdomsfilmer, og i løpet av dagen blir det både action og spenning.

– Alle som kommer innom får boller, smaksprøver, plakater og det er premier å vinne på billetten, sier Breirem.

I fjor hadde Mosjøen kino over 1.000 besøkende, og kinosjefen håper å nå samme besøksmengde i år.

– Vi har allerede solgt over 200 billetter, og vi har et veldig variert sjangermessig og aldersmessig program, sier Breirem.

Nattmaraton

Kinoen i Sandnessjøen ønsker også å toppe fjoråret som hadde 575 besøkende under den store kinodagen. Lørdag viser de 13 titler for både store og små på lørdag.

– Vi arrangerer for tredje gang et nattmaraton. Det begynner fra klokken 20.00 på fredag og er et 12 timersløp til lørdagsmorgen. Med et slikt stønt må vi også ha premie til de dedikerte filmfansene, og i løpet av natta blir det en som stikker av med et årskort på kinoen, sier Trine Mathisen Vassvik, konsulent marked/kino på Kulturbadet i Sandnessjøen.

Under nattmaratonen er det de fire Avangers filmene som blir sendt, og Vassvik forteller at de allerede har fullt opp halve salen.

– Vi er strålende fornøyd, og vi har allerede slått fjoråret på antall besøkende på nattmaraton. Det første året var det 41 stykker, andre året 43, og så langt i år har vi 54, sier hun.

Godt utvalg

Under den store kinodagen vil det blant annet være førpremierer på Snekker Andersen og den vesle bygda som glemte at det var jul og Terminator Dark Fate. I tillegg til nye og aktuelle filmer har Sandnessjøen valgt å ta inn noen eldre favoritter, den norske filmen Amundsen og Bohemian Rhapsody, mens Mosjøen igjen viser IT Chapter two.

Kommentarer til denne saken