Alt klart for andre runde i konkurransen: – En firekilometer i gode løyper

Av

Mange fikk med seg den første uka i Stravakonkurransen til Helgelendingen. Mandag er det klart for et nytt segment - en skitur i lysløypa på Sjåmoen.

DEL

I seks uker legges det ut seks segment (ski-løp-sykkel) på Strava som trimmere og aktive kan forsøke seg på. Alle deltakere samler opp poeng, og man må ta tre av seks segment for å være med i trekningen av premier. I poengkonkurransen deler vi også ut ekstra til dem som havner topp-10 på lista.

Første segment var skituren Almen tur/retur på Kjærstad. Denne uka er det lysløypa på Sjåmoen som gjelder. Der er det ennå en og en halv meter med snø, og den forsvinner neppe i løpet av en uke.

– Vi har lagt opp til en firekilometer, og vi utnytter nesten hele lysløypa på Sjåmoen, sier Joakim Klaussen Aakvik som har plukket ut skisegmentene. Han forteller at løypa også blir merket.

Her er beskrivelsen:

Start og stopp vil være når man går ut i løypa ved sekretariatet på Sjåmoen. Der står det to skistativ som er holdepunkter. Hvis man starter og stopper klokka ved disse skistativene er man sikker at hele segmentet blir med.

Ut fra start holder man «høyre» i ca 0,5 km. Det vil si at man ikke tar av til venstre ved et par anledninger. Ved 0,5 km har man gått over to bakkekuler samt en litt lengre og brattere bakke slik at man er kommet oppå et «platå». Her er det viktig å runde platået og ikke kjør ned bakkene til høyre mot der man ser hoppbakken! Man skal runde også gå imot den retningen man kom i et annet spor. Herfra vil det komme en god nedoverbakke med en påfølgende liten oppover kneik hvor man følger sporet i en venstresving etterpå.

Derfra skal man følge lysstolpene som vil gå slakt bortover og oppover i svinger i ca 2 km etter hvert. Viktig at man ikke går ut av en sving, men følger lysstolpene helt opp på toppen. Man har da gått ca 3 km. Man skal ikke gå lengre oppover selv om det er et spor der uten lysstolper i.

Da vil man være kommet opp på toppen av lysløypa og skal følge den, med mest nedoverbakker igjen (det kommer noen kneiker på tur ned også). Når man har fulgt lysstolpene ned til bunn og svinget mot venstre vil man komme mot skistadion igjen og skal svinge ned til høyre slik at man runder svingen ved parkering og går opp mot skistativene igjen. Det vil være satt ut skilt/merking som man skal følge der det kan oppstå utfordringer.

Her er segmentet til firekilometeren i lysløypa på Sjåmoen


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken