Vil ha DEG til å delta for å lage Helgelands største pepperkakeby

Randi Andersen (f.v.)Beate Skogsholm, Britt Olsbyengen og Trine Mathisen Vassvik i Kulturbadet inviterer store og små, lag og foreninger til å bake sitt bidrag i det som de håper blir Helgelands største pepperkakeby. Utstillingen er klar 1. desember.

Randi Andersen (f.v.)Beate Skogsholm, Britt Olsbyengen og Trine Mathisen Vassvik i Kulturbadet inviterer store og små, lag og foreninger til å bake sitt bidrag i det som de håper blir Helgelands største pepperkakeby. Utstillingen er klar 1. desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Julen er i anmarsj, og ved Kultubadet i Sandnessjøen er planene klare. Nå inviterer de hele Hald til å bake fram Helgelands største pepperkakeby. - Alle kan delta. Store eller små. Lag eller foreninger. Bare vær kreativ.

DEL

Det sier Beate Skogsholm, Trine Mathisen Vassvik, Randi Andersen og Britt Olsbyengen ved Kulturbadet i Sandnessjøen. 1. desember skal byen settes sammen til en helhet, og da håper de å møte akkurat deg.

- Vi vet jo at mange har tradisjon med å bake til jul, og de fleste baker også pepperkaker. Nå håper vi at kreative sjeler i hele Hald blir med, slik at vi kan lage Helgelands største pepperkakeby. Nå skal ikke pepperkakehusene gjemmes bort i en stue lengre. Og vi legger ikke noen retningslinjer for hva man kan bake. Om man har god avstivning, så kan man bake neste hva som helst. Men hovedingrediensen skal være pepperkaker altså, smiler de.

Nå kan du bruke kreativiteten, og lage akkurat det du ønsker til papperkakebyen. Kulturbadet tar imot pepperkakebakst som skal utstilles i perioden 27.-29. november. Utstillingen åpner 1. desember.

Nå kan du bruke kreativiteten, og lage akkurat det du ønsker til papperkakebyen. Kulturbadet tar imot pepperkakebakst som skal utstilles i perioden 27.-29. november. Utstillingen åpner 1. desember. Foto:

Kreativitet

De fire sprudlende damene ramser opp forslag til hva som kan bli et bidrag til pepperkakebyen.

- Det kan komme mye morsomt ut av dette. Man kan lage noe fra Sandnessjøen. Kanskje kirka, eller Kulturbadet? Kanskje det er et korps, som gjerne vil lage et korps til pepperkakebyen, så er det også en mulighet. Helgelandsbrua eller for den saks skyld. Eiffeltårnet eller Møysalen.  Men man kan også lage vanlige pepperkakehus. En by blir ikke en by uten vanlige hus. Man kan lage det man ønsker og dekorere etter det. Så nå håper vi at mange tar utfordringen vår.

De innrømmer at de nå tar opp kampen mot Bergen, som selv beskriver at de har Norges største pepperkakeby.

- Så nå må vi bare hive oss på konkurransen. Det kan bli veldig spennende, i og med at vi ikke har påmelding. Vi vet ikke om det blir mange som deltar, eller ingen, ler de.

Til utstilling

Pepperkakebyen skal være klar for utstilling i kulturbadets galleri 1. desember, og skal stå der fram til jul.

- Det betyr at vi har satt av datoene 27.-29. november til å ta imot de som vil delta. Og skulle det ikke bli plass der, så skal vi få det til. Vi er klare!

Og som i alle konkurranser er det en vinner. Også her. Hva som vektlegges kan de enda ikke svare på.

- Vi vet enda ikke hvilke bidrag som blir levert, så kriteriene må vi bare finne ut av når vi ser hva vi får. Men en vinner skal kåres, og det blir gode premier, smiler Beate Skogsholm, Trine Mathisen Vassvik, Randi Andersen og Britt Olsbyengen.

Hun er den nye avdelingslederen i Kulturbadet

En magisk kveld i Kulturbadet

Artikkeltags