Trekker seg fra alle verv

Flytter: Elisabeth Neergaard Blix i Alstahaug Høyre må grunnet flytting til Herøy 1. oktober trekke seg som leder i partiet, samt fra vervet som kommunestyrerepresentant. – Jeg flytter bare noen meter, og må dermed trekke meg fra alle verv. – jeg skulle ikke vært nødt til å forholde meg til dette, sier hun til Helgelendingen.								Foto: Jill-Mari Erichsen

Flytter: Elisabeth Neergaard Blix i Alstahaug Høyre må grunnet flytting til Herøy 1. oktober trekke seg som leder i partiet, samt fra vervet som kommunestyrerepresentant. – Jeg flytter bare noen meter, og må dermed trekke meg fra alle verv. – jeg skulle ikke vært nødt til å forholde meg til dette, sier hun til Helgelendingen. Foto: Jill-Mari Erichsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder i Alstahaug Høyre, Elisabeth Neergaard Blix, trekker seg fra alle politiske verv i kommunen fordi hun skal flytte til Herøy.

– Vi har meldt flytting til Herøy fra 1. oktober, og da kan jeg ikke lengre være folkevalgt i Alstahaug kommune.

Hun innrømmer at saken kom litt plumps på. For bare noen måneder siden hadde verken hun eller ektemannen Bjørn Ivar Blix tenkt tanken på å flytte fra Sandnessjøen.

– Det kom litt overraskende på oss. Vi fant et fantastisk flott hus på Herøy, og bestemte oss for at det føltes rett for oss å flytte dit. Det er bare synd at nessekongene som sitter i kommunene rundt ikke ser at HALD består av en felles bo- og arbeidsregion. Jeg flytter bare noen meter, men blir tvunget til å melde flytting til en ny kommune, og dermed trekke meg fra alle verv. Jeg skulle ikke vært nødt til å forholde meg til dette. Det er rett og slett gammeldags, sier hun.

Trekker seg som leder

Også vervet som leder for Alstahaug kommune må hun trekke seg fra.

– Jeg må nok trekke meg der også, og da må det velges en ny leder i Alstahaug Høyre. Jeg vil fortsatt være medlem av partiet, men vi får se hva som skjer med min politiske framtid. Kanskje blir jeg valgt som representant til Stortinget.

I formannskapet blir det mest sannsynlig Tore Vikedal som overtar etter Neergaard Blix. Per Jægtvik får plassen i kommunestyret.

– Høyre har et veldig klart program, og jeg har all tro på at mine kollegaer vil ivareta vår politikk på en god måte. Høyre registrerer jo at det vi gikk til valg på, en sentrumsskole, nå ser ut til å bli løsningen også fra posisjonen, og de må erkjenne at Høyre hadde rett. Selv om Helgelands Blad hevder noe annet på lederplass.

– Følger drømmen

Kollega Tore Vikedal understreker at det ikke er noe dramatikk i saken.

– Elisabeth følger drømmen og har kjøpt seg hus på Herøy. Det er hyggelig for henne, men trist for oss. Elisabeth har vært veldig dedikert og har gjort en fantastisk jobb. Det har vært et pluss at hun i alle offentlige møter har vært aktiv og interessert. Det er derfor med bismak at vi gratulerer henne med flyttingen, sier Tore Vikedal

Hvem som blir ny leder i Høyre, og når skiftet blir gjennomført, er ennå ikke avklart.

– Det vil nok bli diskutert på neste styremøte som skal være i forkant av kommunestyremøtet i september. Men jeg regner med at ny leder velges på årsmøtet. Når det er sagt håper jeg at Elisabeth fortsetter i politikken. Vi skal bli en stor kommune om en stund, så usynlige grenser har ikke så mye å si, sier Tore Vikedal.

Artikkeltags