Gå til sidens hovedinnhold

Må i fengsel etter sex med mindreårig

Artikkelen er over 4 år gammel

Alstahaug tingrett har dømt en 24 år gammel mann til fengsel i 120 dager for å ha hatt sex med en mindreårig.

Hendelsen skal ha funnet sted i den nå domfelte mannens bolig et sted på Helgeland i fjor høst. I retten la mannen alle kort på bordet, og erkjente seg skyldig i tiltalen om å ha hatt sex med et barn mellom 14 og 16 år.

Av dommen framgår det at mannen og fornærmede traff hverandre på en bussholdeplass hvor de skal ha snakket litt sammen. I løpet av samtalen skal de ha utvekslet telefonnummer. I dagene etter dette første møtet skal de to ha hatt kontakt vi sms og nett. I løpet av denne kontakten skal fornærmede ved minst en anledning ha fastslått sin alder til under 16 år. Den seksuelle handlingen skjedde noen dager senere da fornærmede og den nå domfelte mannen møttes. Han skal ha servert alkohol til fornærmede og deretter hatt sex med vedkommende på soverommet.

I retten forklarte den tiltalte mannen at han ikke var klar over at fornærmede var under 16 år. Han erkjente imidlertid at han burde gjort mer for å forsikre seg om at vedkommende var over den seksuelle lavalder.

I dommen heter det at forholdet kvalifiser til fengsel i seks måneder. Ettersom han har tilstått og erkjent straffskyld,  bør han få strafferabatt. I tillegg til fengselsstraffen på 120 dager er mannen dømt til å betale 40.000 kroner i såkalt oppreisningserstatning til fornærmede.

Kommentarer til denne saken