– Vi tar imot alle, og det er ikke for sent å melde seg på

LØPSFEST: Alstahaug maraton 2016 ble velsignet med flott vær. Det samme været lan arrangørene love for lørdagens arrangement, og Vibeke Lind holder døra åpen for etternølerne.   FOTO: JARL A. SANDHOLM

LØPSFEST: Alstahaug maraton 2016 ble velsignet med flott vær. Det samme været lan arrangørene love for lørdagens arrangement, og Vibeke Lind holder døra åpen for etternølerne. FOTO: JARL A. SANDHOLM

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vibeke Lind i Alstahaug maraton har registrert rekordpåmelding, men ønsker enda flere velkommen.

DEL

– Vi har vært strenge med hensyn til påmeldingsfristen, men likevel har vi fått nærmere 500 forhåndspåmeldte. De som vil løpe uten tidtaking kan likevel få bli med på løpsfesten, sier Lind som forteller at det er påmelding både fredag kveld og lørdag morgen for etternølerne.

– Fredag kveld kan folk melde seg på i Kulturbadet eller her hos oss på Tjøtta. Lørdag morgen holder vi åpent for etteranmeldte på Tjøtta, sier hun.

Gledelig interesse

Lørdag smeller startskuddet på alle de fire distansene i den tradisjonelle løpsfesten som har gått siden 1983.

– Jeg har vært med siden slutten av 1990-tallet, og jeg har aldri opplevd så mange forhåndspåmeldte. Det betyr at folk begynner å bli disiplinerte, og det er helt nødvendig for oss som skal arrangere. Nå kan vi forberede både deltakernummer, registreringsbrikker og mat til deltakerne. Når værmeldingen også er så positiv så gleder vi oss til helga, sier hun.

Vibeke Lind lover fest ved målgang på Bioforsk på Tjøtta.

– Der blir det både trekkspillmusikk og paradekorps i tillegg til at en tropp zumbajenter fra Herøy skal opptre. De skal også varme opp deltakerne på Hårekmila før start. Ungene får et hoppetårn å boltre seg på, og vi griller på harde livet.

Distansene i Alstahaug maraton er slik:
Hel maraton - 42,195 km
Halv maraton - 21,098 km
Hårekmila - 10,0 km
Minimaraton - 5,0 km

Direkte fra målgangen

I år blir det direktesending fra målgangen på Tjøtta.

– Vi er svært glad for at Helgelendingen stiller opp og lager direktesending. Det er noe vi selv har tenkt på i flere år, men som vi ikke har fått til. Vi ønsker selvsagt poublikum velkommen, men det er artig at flere får se løpsfesten, sier hun.

Fødselen til Alstahaug maraton skjedde på et møte på Bjarnetjønna skole i Sandnessjøen i 1982.

– Håkon Hansen og Harry Ludvigsen fra SIL, Nils A Egeness fra Herøy IL, Odd Bjørnar Olsen og Oddleiv Røstad fra Sør-Offersøy og Tjøtta IL og Olaf Kristiansen fra Leirfjord IL ville ha en maraton i tillegg til løpskarusellen de arrangerte. Det viste seg å være en god ide, sier Vibeke Lind.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags