Gå til sidens hovedinnhold

Alex driver sin egen keeperskole: – Håper å komme tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel

Alex Jensen (24) kom fra Moldova som 14-åring. Han har stått i mål i mange klubber, og nå har han startet sin egen keeperskole.

– Jeg har lyst til å gi noe til unge keepere, sier Alex som i helga hadde nesten tjue unge keepere på trening på Kippermoen.

Der gjennomførte de fire økter, og keepertreneren mener de fikk godt utbytte til tross for et utfordrende vær.

– Det var en motivert gjeng i aldersgruppen 9-15 år fra mange klubber på Helgeland. Hvis det er interesse kommer jeg tilbake en gang i måneden framover for å følge dem opp, sier Alex som holder til i Bodø. Der er han engasjert i et opplegg i Bodø/Glimt i tillegg til at han reiser rundt om instruerer unge keepere.

Han har en ambisjon at hans «Keeperskole i Nord» skal få oppdrag over hele landsdelen.

– Vi har kommet godt i gang, og jeg utdanner meg videre som keepertrener samtidig som jeg reiser rundt.

På Kippermoen hadde han med seg Noah Solemdal fra Junkeren som han har trent.

– Noah er ikke mye eldre enn deltakerne, og det kan være nyttig for dem å se hvor langt man kan komme teknisk og taktisk. Jeg brenner for å hjelpe unge keepere, sier han og viser til sin egen historie som keeper.

Han rakk å stå i mål for Fauske/Sprint, Bodø/Glimt B, Eidsvold Turn, Harstad og Junkeren før han ga seg som aktiv i ung alder.

– Jeg fikk ikke den oppfølgingen jeg håpet på, og jeg møtte mange utfordringer. Nå vil jeg hjelpe unge keeperne for at så mange som mulig ikke skal møte samme utfordring som meg.

Alex fikk tidlig være med på akademiet til fotballklubben Tiraspol hjemme i Moldova.

– Der startet min seriøse vei mot målet om å bli profesjonell keeper. Det ble lagt et godt fundament, og jeg ble oppdratt til å respektere trenere, foreldre, motstandere og selve idretten. Da jeg nådde senioralder var det ingen gode opplegg for keepere, og jeg ga meg tidlig. Det jeg kan gjøre nå er å lære bort det jeg kan, og håpe at keeperne blir bedre tatt vare på. sier han.

Kommentarer til denne saken