I 2021 omkom tre mennesker på veiene i Nordland. Aldri før er det registrert færre trafikkdrepte i fylket.

- Det er svært gledelig at vi noterer det lavest antall trafikkdrepte noensinne i fylket vårt. Men det er likevel tre for mange. Tre familier har mistet noen de er glade i, og som var umistelige. I tillegg vet vi at vi har mange som er alvorlig og livsendrende skadet, sier regionleder i Trygg Trafikk i Nordland, Kari Vassbotn i en pressemelding.

I årene 2010 til 2020 var det i snitt 10,6 drepte hvert år. Forrige bestenoteringen var i 2018, med fem omkomne, mens året etter, 2019, var tiårets verste i nordlandstrafikken, med 15 omkomne.

- Det viser at vi ikke kan slippe fokuset på trafikksikkerheten, understreker Vassbotn.

- Jeg håper at alle i året som kommer fortsetter å være ansvarlige i trafikken, holde fokus på veien og huske at i trafikken har vi ingen rettigheter, bare plikter – og den viktigste av alle er å vise hensyn til hverandre.

Også på landsbasis går antall trafikkdrepte ned. I fjor omkom 87 personer på norske veien, en nedgang på seks fra året før.

- Dessverre ser vi ikke samme fine nedgang i antall hardt skadde, sier Vassbotn. Det viser at det fremdeles gjenstår mye arbeid for å nå nullvisjonen.