Alcoa velger å støtte Termik med 10.000 kroner, og Jan Ivar Myrflott er ikke i tvil om de fortjener hver ei krone.

– Vi er stolte av å støtte Termik. Det er en organisasjon som bidrar på en positiv måte. De gjør det lille ekstra for folk som har et behov, sier Myrflott.

2020 har vært et vanskelig år for Termik, men de har klart å skape aktivitet og glede selv om utfordringene med koronaen står i kø.

– Vi kan ikke ha stillstand selv om det er korona. Det er artig å holde på med ting som gleder andre, og vi har med oss mange frivillige, sier Lill Karin Aanes.

Det siste prosjektet handler om å få kulturelle opplevelser hjem til dem som er mest sårbare.

Blant annet har de fått filmet lunsjkonserter som de kan vise på sykehjemmet.

– Vi har kjøpt inn en flatskjerm og en lydplanke, og på den måten kan vi vise konserten til dem som aldri kommer seg på arrangement, sier Aanes.

Dermed kan de syke, eller de som er i risikogruppen også få se og høre hva som skjer, og Termik bringer de små lyspunktene inn til dem.

– For dem er dette kjærkomment. Tårene renner på de eldre når de får oppleve dette, sier Aanes.

Slike historier gjør det til en enkel sak for Alcoa å støtte organisasjonen.

– Dere er gull verdt, sier Jan Ivar Myrflott.

– Jeg har en jobb med bare ja-mennesker, men vi trenger pengene. Alle bidrag er kjærkomne, sier Lill Karin Aanes.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.