Gå til sidens hovedinnhold

– Aksel 3 år – E hørte en lyd inni blomsten, og då kom da ei humle ut. Og homla, den kan stekk oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Aksel Myrstad Husmo tok nesten over hele showet da Marit Ertzeid hadde boklansering i Kulturbadet lørdag. «Markblomster for småfolk» viste seg å være en bok Aksel likte, og hjalp gjerne til under presentasjonen.

Lørdag formiddag inviterte Kulturbadet til boklansering med Marit R. Ertzeids tredje bok «Markblomster for småfolk». Ertzeid, som har bakgrunn som barnehagelærer og fotograf, har tidligere gitt ut bøkene «Småkryp for småfolk» og"Fjæra for småfolk».

 

Bøkene som har en enkel tekst og store fargerike bilder, og er skrevet for å stimulere barns nysgjerrighet til hva som rører seg i naturen.

Selve boklanseringen ble arrangert inne i Kulturbadets bibliotek, og på storskjerm viste Ertzeid fram lett gjenkjennelige markblomster som alle har sin egen funksjon. Til hvert bilde var det en spennende historie.

Sjarmerte alle

Aksel Myrstad Husmo (snart 3) hadde med seg mamma Tonje Tomine Myrstad, og storesøster Vilde Elise Myrstad. Aksel og Vilde fant sin egen plass på gulvet, for å få god oversikt over det som skulle skje.

– Sjå mamma, sånne blomster fant vi ute i hagen, og e plukka dem oppi bøtta mi, sa Aksel engasjert. Han hadde nemlig veldig mye erfaring med å være ute i naturen og plukke ting, for så å legge dem i bøtta.

Forfatter Marit R. Ertzeid tok engasjementet hans med stor ro, og sammen førte de gode samtaler, om blomstene på storskjermen.

Både løvetann, smørblomst, prestekrage og blåklokker ble vist fram. Og Aksel viste råd.

– Vi har di og oppi bøtta. E har og mark i den, smilte han fornøyd.

Gjemmested

At humla ikke liker å bli våt, og derfor gjemmer seg inne i blåklokka når det regner, det synes han var svært fascinerende. At humla heller ikke er så glad i smørblomsten, fordi den har for lite blomstersaft, og da blir ikke humla mett.

Det viste han heller ikke. Men noe kunne han.

– E hørte en lyd inni blomsten, og då kom da ei humle ut. Og homla, den kan stekk oss, slo han fast.

Mamma Tone Tomine Myrstad sier at det ikke var tilfeldig at de var på denne bokslanseringen.

– Han elsker naturen, og er veldig opptatt av den helt siden han var to år. Han blir tre år neste uke. Vi har allerede boken om småkryp, og den elsker han.

– Han har kanskje en bøtte også?

– Ja han har det. Han elsker å samle masse spennende ting i den bøtta, ler hun.

Populære bøker

Biblioteksjef Britt Olsbyengen forteller at bøkene er svært populære, og at hun er glad for at hun nå har enda en bok til utlån.

– Disse bøkene er viktig for bibliotekene. De har ingen utløpsdato, og lever år etter år etter år. Disse typer bøker passer veldig godt for de minste, og det er stor etterspørsel etter dem, smiler Olsbyengen.

Kommentarer til denne saken