– Noe jeg oppdaget fort, var at Vefsn byr på variert friluftsliv

SNØBRETT: Forhåpentligvis blir det godt med snø slik at snøbrettet kan brukes.

SNØBRETT: Forhåpentligvis blir det godt med snø slik at snøbrettet kan brukes.

Artikkelen er over 3 år gammel

Caroline Mølgaard Onarheim er lærer ved Vefsn folkehøgskole Toppen, og hun kommer med turtipset til søndag 4. desember.

DEL

Adventskalender med turtips 4. desember

– Egentlig bor jeg i Sogndal, men har fått vikariat i ett år her på skolen. Noe jeg oppdaget fort, var at Vefsn byr på variert friluftsliv. Det er gode muligheter for både toppturer, fjellturer og trivelige turer i skogen. Mitt friluftsliv er på fjøla, eller snøbrettet om du vil. Det å finne flyten i snøen og kjøre fort er det beste jeg vet!, sier Caroline og foreslår at alle benytter Kjemsåsen alpinsenter i vinter.

– Mitt tips er å ta med skiene eller brettet til Kjemsåsen alpinsenter i vinter. Finn leken og kos deg i snøen! I starten på sesongen er det lurt med litt mengdekjøring før en tar fram splitboardet eller toppturskiene. Jeg tror vinteren 2017 byr på mye snø, krysser fingrene for det. Hvis du ikke vil stå på ski i bakken, kan det være et alternativ å ta heisen opp og utforske området i nærheten. Vi ses i bakken i vinter!

Visste du at:

Norges eldste ski ble funnet i Holandsvika i Vefsn i 1959, da Johan Kleivhaug skulle grave dreneringsgrøft til huset sitt. Den er 5200 år gammel, noe som betyr at skien har vært brukt i eldste del av yngre steinalder.

Helleristningen av skiløperen på Tro viser også spor etter skisporten. Den er nærmere 4000 år gammel, og ga ideene til OL-symbolene på Lillehammer i 1994.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags