Man trenger ikke gå langt for å oppleve fin natur i denne byen

UTSIKT: Ingunn Stemland beskriver en tur fra Kleivskaret til Stokkaåsen og skryter av utsikten fra turen. – Det er perfekt natur, og en veldig fin utsikt, sier hun.  FOTO: PRIVAT

UTSIKT: Ingunn Stemland beskriver en tur fra Kleivskaret til Stokkaåsen og skryter av utsikten fra turen. – Det er perfekt natur, og en veldig fin utsikt, sier hun. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ingunn Stemland slår et slag for turen Kleivskaret - Stokkaåsen både sommer og vinter.

DEL

Adventskalender med turtips 2. desember Hun er 30 år og jobber som folkehelsekoordinator i Alstahaug kommune.

Ingunn forteller at hun bruker mye av fritiden ute i den flotte Helgelandsnaturen.

– Her på Helgeland er vi så heldige å ha friluftslivet rett utenfor stuedøra vår. I Alstahaug kommune finner man friluftsliv for enhver smak; alt fra høye fjell og innlandsnatur til kystnatur med fjære, holmer og skjær. En av turene jeg ofte går er fra Kleivskaret til Stokkaåsen, forteller hun.

Flott tur

«På denne turen er det mange fine opplevelser som du kan nyte mens du hører på stillheten. Underveis får man oppleve alt fra mystisk trollskog til flott utsikt over de syv søstre, Alstenfjorden og Dønnamannen. Du finner også fine plasser underveis hvor du kan ta deg en pause med kaffekoppen og nyte utsikten. Stien er lett å følge og når du kommer frem til Stokkaåsen finner du en postkasse hvor du kan dokumentere at du har vært der ved å skrive navnet ditt i turboka.

Det å være ute på tur i naturen gjør meg alltid i godt humør. Det går rett og slett ikke an å komme hjem fra en tur å være sur. Prøv det! Du kommer ikke til å angre.»

Ingunns fakta:

– I trollskoger vokser det ofte mye gammel gran, og på gammel gran finner vi skjegglav eller gubbeskjegg. Denne hengende laven kan bli 30 cm lang, og er en kilde til karbohydrat om den først lutes og kokes. Om det nødvendigvis smaker så godt, kan du få bedømme selv. Skjegglav er derimot flott å bruke som skjegg på hjemmelagde dorullnisser eller konglenisser. Men pass på ikke å ta for mye. Gubbeskjegg er nemlig ganske bedagelig anlagt, og vokser seint.

Se turkarthelgeland.no

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken