(Rana Blad)

Klokken 1645 fikk nødetatene melding om trafikkuhell mellom vogntog og varebil på E6, ca. 6 km nord for Selfors. Føreren av varebilen var fastklemt, men ble frigjort raskt og fraktet til sykehuset på Mo i Rana med ambulanse.

Klokken 1842 fikk politiet melding fra lege på sykehuset om at føreren, mann 62 år fra Rana, var erklært død. Dette skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Foreløpige undersøkelser tyder på at vogntoget, som kjørte sørover, har fått sleng på hengeren. Varebilen som kjørte nordover traff derfor hengeren på vogntoget. Årsak til at vogntoget fikk sleng er ikke kjent, men det er gjort tekniske undersøkelser av føret på stedet.

– Politiet har utført teknisk etterforskning på stedet, samt gjennomført avhør av vitner og fører av vogntog. Det er ikke mistanke om promille. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er varslet og er på stedet. Statens havarikommisjon er også varslet om ulykken, sier operasjonsleder Ulf Slettan.

De pårørende er varslet. Kriseteamet fra Rana kommune er engasjert for å bistå de pårørende. Har også bistått fører av vogntoget, som er sterkt preget av ulykken.