Gå til sidens hovedinnhold

50 meter bredt jordras på Ytteren sperrer vei - fem hus evakuert

Artikkelen er over 1 år gammel

(Rana Blad): Det er Nordland politidistrikt som tidlig onsdag morgen melder at det er gått et 50 meter bredt jordras på Ytteren.

– Vi mottok melding om dette klokken 0454. Da var det en beboer i området som var ute som observerte hva som hadde skjedd, forteller operasjonsleder Ulf Slettan ved Nordland politidistrikt til Rana Blad.

Jordraset har skjedd i Brennstadmoen på Ytteren, ikke langt fra ungdomsheimen.

– Det har ikke gått over veien, men bruddstykker av veien har rast ut langs kjørebanen og ned i grøfta. Som en følge er det ikke mulig å passere der slik det nå, forteller Slettan.

Politiet og kommunen har vært på stedet. Kommunen jobber nå med få brøytet opp en gang- og sykkelsti slik at den kan brukes av beboere for å passere.

Oppdatert: Politiet melder klokken 0625 at fem hus er evakuert. Kommunen venter på geolog for å ta en videre vurdering av situasjonen.

Til Rana Blad opplyser Gunnar Brattli, veisjef i Rana kommune at han ikke har full oversikt over situasjonen. Han er på vei til stedet nå.

– Det har gått mellom Yttrabekken og veien. Politiet har sperret av området og det er to hus som er evakuert over veien, forteller Brattli, som ikke har har hørt at det er fem hus som er evakuert, men understreker at han ikke har full oversikt ennå.

Oppdatert: Operasjonsleder Ulf Slettan forteller at de to nærmeste husene til bruddstedet har blitt evakuert.

– Det er fem personer i hver av disse, disse har blitt evakuert fordi de ligger såpass tett til bruddstedet. I tillegg til disse to husene er det tre andre hus i nærheten som har blitt evakuert. Disse har evakuert frivillig inntil videre.

Oppdatert: Veisjef Gunnar Brattli forteller til Rana Blad klokken 0700 at kommunen jobber på stedet med å få oversikt over situasjonen.

– Akkurat nå jobber vi med å organisere trafikken. Videre er det en bekk her som vi må få sjekket at ikke blir oppdemmet. Det er også en del kabler og ledningsnett som vi må få undersøkt.

– Politiet sier at det er kontaktet geolog. Vet du når denne er på vei?

– Vi har fått tak i en geotekniker som bor her på Mo. Han er varslet og er på vei, han vil trolig være her om en halvtimes tid.

Kommentarer til denne saken