Gå til sidens hovedinnhold

Disse var på landsleir fra Helgeland: - Dette er årets høydepunkt

Artikkelen er over 3 år gammel

4H-ere fra Helgeland er selvsagt med når 1000 ungdommer fra hele landet storkoser seg på leir denne uka.

– Det er helt fantastisk, beste uka i året! Sier Amalie Beate Niesen (15 år) fra Bodø. Hun er på leir sammen med 34 deltakere fra Nordland.

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Årets høydepunkt, sier Emma Sofie Henriksen Sørgjerd (17 år) fra Søvik.

Sushi og slakt

I løpet av uka leiren varer skal ungdommene gjennom et variert og aktivt program. Mottoet til 4H er «lære ved å gjøre», og de som vil skal få lære å lage sjokolade eller sushi, spille håndball eller legge fabelaktig sminke, slakte eller lage gongkaker.

Deltakerne fra Nordland har både surfet, spilt paintball og gått på prekestolen.

Det er 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som er arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres annen hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene. I år varte leiren fra 21. til 28. juli.

– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.

Kommentarer til denne saken