110 lag møtes til fotballturnering: – Rekordstor cup

SESONGÅPNING: Stamnes Eat Move Sleep Cup er en populær fotballturnering for de aller yngste. Det er spillere fra 6 år til 12 år som møtes i Helgelandshallen og Stamneshallen i helga, og turneringen er rekordstor i år.  Foto: Jill-Mari ERichsen

SESONGÅPNING: Stamnes Eat Move Sleep Cup er en populær fotballturnering for de aller yngste. Det er spillere fra 6 år til 12 år som møtes i Helgelandshallen og Stamneshallen i helga, og turneringen er rekordstor i år. Foto: Jill-Mari ERichsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er første gang vi passerer 200 lag på våre to turneringer, og i helga er det rekord med 110 lag, sier Stian Theting.

DEL

Som daglig leder i Sandnessjøen IL Fotball har han hatt travle dager den siste uka. Det er en drøy måned siden Stamnes Diadora Cup der det var spillere fra 13 til 19 år.

Nå er det Stamnes Eat Move Sleep Cup som står for døra, og den er for spillere fra 6 til 12 år.

– Jeg har mange gode hjelpere som har årevis med erfaring i dette gamet, men det er alltid travelt tett opp til turneringen.Kampoppsettet ble klart onsdag ettermiddag, forteller Stian Theting som er veldig godt fornøyd med påmeldingen.

– 110 lag er en kraftig økning fra de siste årene der vi har ligget på rundt 90. Vi er også fornøyd med at det kommer lag fra store deler av Helgeland, sier han.

SIL Fotball er for fjerde året på rad én av ambassadørsklubbene for Eat Move Sleep i Norge.

– Vi er én av 32 klubber som er plukket ut som ambassadører, og det er 13 andre klubber som også arrangerer turneringer. Det betyr at det er 45 EMS-cuper i Norge, og vi er nummer to i rekken av cuper som arrangeres fra mars til desember, sier Theting.

Lørdag spilles det fotball i begge hallene, og da er det 9-12 år som er i aksjon med femmerfotball. Søndag er det de aller yngste sin dag, og da er det femmerfotball og treerfotball i Helgelandshallen.

Disse klubbene deltar:
Alstahaug IL 5 lag, Bossmo/Ytteren 2 lag, Bro IL 3 lag, Dønna IL 5 lag, Gruben IL 2 lag, Halsøy IL 7 lag, Herøy IL 6 lag, Kongsvik IL 2 lag, Korgen IL 1 lag, Leirfjord IL 11 lag, Mosjøen IL 8 lag, Nesna 4 lag, Olderskog 8 lag, Rana FK 1 lag, Sandnessjøen IL 41 lag, Åga IL 2 lag

Fordelingen mellom lagene er slik:
G06: 6 lag, G07: 16, G08: 10, G09: 7, G10: 17, G11: 13, G12: 7, J06: 3, J07: 10, J08: 7, J10: 6, J12: 6 og Miks 2 lag. SIL Dream Team spiller også kamper.

Her ligger hele kampoppsettet

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken