Gå til sidens hovedinnhold

109 testet på i Vefsn torsdag – etter mye att og fram holder senteret åpent også fredag

To personer i Vefsn er bekreftet smittet med den engelske mutantvarianten av koronaviruset. Torsdag ble 109 personer testet.

– Selv om vi har hatt en rolig situasjon i Vefsn så er vi samtidig i alarmberedskap. Det kan plutselig si pang her også. Derfor må vi holde åpent for testing også fredag, sier Øyvind Rømo torsdag ettermiddag. Han er smittevernlege i Vefsn i forbindelse med covid-19.

Onsdag kom meldingen om at to personer i Vefsn hadde testet positivt på covid-19. Det ene tilfellet var såkalt inkonklusivt, men ble bekreftet i en hurtigtest torsdag.

Les også

Koronasenteret i Mosjøen skulle være stengt torsdag – så kom smittemeldingen: – Trolig den engelske varianten

Åpent, så lukket, så åpent

Onsdag ble det bestemt at koronasenteret på Kippermoen skulle være åpent både skjærtorsdag og langfredag. Dette annonserte kommunen på sin nettside onsdag.

Torsdag bestemte imidlertid enhetsleder for helsetjenesten i kommunen, Lill Inger Reinfjell, at senteret skulle stenges langfredag.

Torsdag ettermiddag opplyser kommunalsjef Kristin Hurthi at kommunen likevel velger å holde senteret åpent langfredag.

– Vi har gjort en ny vurdering og kommet fram til at vi skal holde åpent. Bakgrunnen er at vi fikk bekreftet smittetilfeller onsdag, sier Hurthi.

Les også

Har hatt den største pågangen siden start – testet flere hundre i Mosjøen: – Det har vært helt vanvittig

– Medisinskfaglige vurderinger

Øyvind Rømo sier at det medisinskfaglige og det administrative var uenige om åpningstiden.

– Nå er det avklart at medisinskfaglige vurderinger skal styre drifta av koronasenteret, sier Rømo.

Han opplyser at senteret har utført 109 tester torsdag.

– Vi regner med å få svar på testene fredag kveld, sier Rømo.

– Ingen kø etter en halv time

Lill Inger Reinfjell forklarer at det var praktiske vurderinger som lå bak den nå kansellerte beslutningen om å stenge senteret langfredag.

– I forbindelse med smittetilfellet vi hadde sist uke fikk vi rekordtesting dagen etterpå; forrige torsdag. Da hadde vi fire medarbeidere på jobb og det var litt kaotisk. På fredag var det rolig. I dag skjærtorsdag hadde vi åtte medarbeidere på jobb. Allerede en halv time etter at vi åpnet hadde vi ingen kø i telefonen, og fikk tatt testene fortløpende. Da vurderte vi at vi hadde klart å ta unna det meste, sier Reinfjell.

Hun legger til at kommunen hadde et formelt grunnlag for å kunne beordre folk på jobb skjærtorsdag, i og med smittesituasjonen som oppsto onsdag kombinert med at koronasenteret egentlig skulle være stengt skjærtorsdag.

Kommentarer til denne saken