Gå til sidens hovedinnhold

1. mai appell fra Alstahaug SV

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har lagt bak oss et år som har satt oss alle på prøve, og det er mange som har måtte ofre mye for å få hjulene til å gå rundt. I Norge fikk vi endelig opp øynene for de virkelige samfunnskritiske yrkene.

De som alltid har vært der og som vi tar for gitt.

Vi har applaudert for sykepleierne, takket hjelpepleierne på sykehjem for at de er der for våre eldre, de syke og de svake.
Og endelig har vi forstått hvor kritisk viktig arbeid renholdspersonell faktisk gjør og har gjort for oss; hver dag, hele året - også før pandemien.
Og hva skulle vi gjort uten barnehagene? Uten pedagogene og assistentene som hver dag tørker snørr, klemmer og trøster og gir våre barn en så tilnærmet normal hverdag som mulig i denne pandemien. Uten noe praktisk smittevern står de hver dag og møter hvert barn med et smil, ei ustrakt hånd og et trygt fang. Hverdagshelter.

Og felles for disse yrkene? De er i hovedsak kvinnedominerte. De får Norge til å gå rundt og de fortjener mer enn applaus. De fortjener høyere lønn, faste og hele stillinger og bedre arbeidsvilkår.

For å få til dette må vi ha likestilling i arbeid-og familielivet. Vi må ha en ny regjering som tar ansvar og som ønsker å sikre alle et likestilt, trygt og godt arbeidsliv.

Dette klarer vi, sammen. Gratulerer med dagen!

Marit Igelbu Wiig
Nestleder i Alstahaug SV

Kommentarer til denne saken