Advarer mot svindel

Mange på Helgeland har ringt politiet etter å ha fått opp melding om at politiet har låst deres pc.
Publisert 17.01.2013 kl 12:12 Oppdatert 17.01.2013 kl 12:12

Tips en venn på e-post:


Svindel

Har du opplevd svindelforsøk på nett?

Ja
Nei

Din stemme er registrert

Avsluttet


Politiet har fått en del henvendelser fra frustrerte folk som hevder de har fått sin private PC sperret av politiet.

- Dette er imidlertid en svindel som har foregått en stund i flere land. Datamaskinen har lastet ned et virus som så stenger maskinen for videre bruk. Det kan for eksempel stå at det er politiet som har gjort dette grunnet ulovlig kopiering av filer eller at man har vært inne på spesielle sider, og at man derfor må betale inn et beløp til en konto for at maskinen skal åpnes.

Flere har gjort dette, men maskinen låses selvfølgelig ikke opp. Sperringen er gjort på en slik måte at det nok må fagfolk til for å utføre dette.Oppdatert antivirus og brannmur er vel kanskje nøkkelord her.Dette har vært opplyst i aviser og NRK tidligere og politiet har tidligere advart om dette, men mange lar seg lure ennå.Dersom det er ønskelig kan operasjonssentralen i Helgeland kontaktes på tlf. 75 11 27 00 for henvisning til slike sider, opplyser politiet på Helgeland.

På forsiden nå


...

Vefsn ikke på fengselslista

Regjeringen prioriterer ikke fengselsutbygging i Nord-Norge.

Helgelendingen mener

...

Tomtekjøp for framtida

Vefsn kommune kjøper tomta ved Nesbruket for 22 millioner kroner.

...

Julekonsert på direkten

– Jammen var det ei trivelig stund, oppsummerer Henry Almås (snart 90) etter å ha vært på sin første livesending på sykehjemmet.

...

Pålagt å avvikle dyreholdet

- Om nødvendig går jeg rettens vei, sier gårdbruker Tore Holm etter at Mattilsynet har gitt ham forbud mot å drive med storfe og gris.