...
Nedjustert: Sentrumsbarnehagen blir dyrere enn antatt.

Sprekk i millionklassen

Den planlagte sentrumsbarnehagen i Brønnøysund blir sju millioner kroner dyrere enn antatt.

Hildegunn Tjøsvoll
Hildegunn Nielsen Tjøsvoll Profil E-post
Publisert 19.04.2012 kl 00:00 Oppdatert 19.04.2012 kl 08:31

Tips en venn på e-post:Sentrumsbarnehagen som er planlagt for 78 barn skal erstatte til sammen 66 eksisterende kommunale barnehageplasser i Barnebo, Furutoppen og Klubbhuset barnehager. Prosjektet er detaljprosjektert fra kommunes side og ble lagt ut på anbud i februar. Det har vært lite respons i markedet ifølge kommunen, men tilbudene de har mottatt har vært tilstrekkelige til at arbeidene kan gjennomføres. I forprosjektet ble kostnad på bygging av den nye sentrumsbarnehagen anslått til 32,6 millioner kroner. Dette strekker ikke til. Nå utvides kostnadsrammen til 40 millioner kroner.

– Dette er en graverende kostnadsøkning som gir en ekstremt høy kostnad per kvadratmeter. Hvis dette hadde vært et privat anbud ville beskjeden tilbake til tilbyder vært at de måtte se hva de fikk til for 33 millioner kroner. Jeg kan allerede nå signalisere at vi vil legge fram et alternativt forslag for kommunestyret, sier varaordfører Paul Birger Torgnes (H) i planutvalgets behandling av saken.

Pris per kvadratmeter er etter anbudet på 34.200 kroner, noe som ansees som svært høyt for nybygg. I det planlagte signalbygget skulle det være mulig for ungene å gå og sykle over taket. Grunnet de økte kostnadene dette medfører er denne fiffige detaljen tatt ut av prosjektet.

På forsiden nå


Vinden veltet campingvogn

Det blåser kraftig på Helgelandskysten.

...

Spennende tider i vente

Nora Konstanse Hansen fra Sandnessjøen planlegger artisttilværelsen.

Reddet av redningsskøyta

Etter fire iskalde timer i fjæra ved Vefsnfjorden ble Gjermund A. Høgseth (20) berget av redningsskøyta «Skomvær III»