Solo på seminar

I underkant av 30 musikere fra Grane skolekorps og Vefsn skolekorps deltok på seminar på Olderskog i helga. Instruktør Arvid Martinsen sørget for ny giv, og lot solistene slippe til.

DEL
- Det er flaut, særlig når noen begynner å flire, innrømmes det fra bakerste benk. Men de liker å spille solo, trommisene. For i helga dreide det seg ikke om marsjer og 17.mai.

– Vi har spilt tøffere musikk, mer rock, forteller Espen Hansen som synes instruktøren er kjempeflink.

Arvid Martinsen registrerer at korpstilværelsen har stivnet og vil overføre verdier fra rocke- og jazzmiljøet. Folk skal tore å slippe seg løs, selv om de ikke kan spille så mye.

- Da spiller de bedre, mener Martinsen. Og han gir seg ikke. Terper og terper helt til han får ei "utrule bra perkusjonsgruppe". For etter nitidig øving er det foreldrekonsert, og da vil Martinsen ha det "sterkt, aggressivt og usympatisk" fra blåserne. Musikken skal være artig å høre på og artig å spille. Dermed blir det også noen sprell innimellom.

Band Brith-Johanne Nikolaisen forteller at styret i korpset ville ha en annen type seminar, og hyret Arvid Martinsen for oppgaven.
- Han har en annen innfallsvinkel med tradisjon fra bandsida, sier Nikolaisen.

Seminaret foregikk hele helga, så etter overnatting på skolen var det mange gjesp å spore i rekkene. Selv instruktøren ble utfordret.
- Ska vi vædd på kem såm e trøttast?, spurte en musikant.

Artikkeltags